Groenvoorziening

Schoffelen, harken, spitten, maaien, straten...........

Bij het vak Groen leer je in de eerste klas alle basisvaardigheden om een tuin te onderhouden. Je gaat lekker veel in onze eigen tuinen aan het werk. Nagenoeg alle werkzaamheden doen we met “het handje” (schoffelen, harken, spitten, vegen, grasmaaien). Tussendoor ga je nog op excursie naar een tuincentrum en een bloembollenbedrijf.

In het voorjaar help je mee met het aanleggen en onderhouden van de moestuin. In onze keuken wordt graag met onze zelf geteelde producten gekookt. Na het eerste jaar heb je een goed beeld van wat het vak Groen inhoudt en kun je in het tweede jaar het vak kiezen.

groenvoorziening Praktijkschool Oost ter Hout

VCA-diploma

In de 2e klas wordt gestart met het werken met mechanische gereedschappen (bladblazer en grasmaaier) en de daarbij horende veiligheidsaspecten. Dit wordt in het derde leerjaar uitgebreid met het werken met de bosmaaier en zitmaaier. Daarnaast worden de leerlingen voorbereid voor het VCA-diploma.

Verder wordt het vak groen verder uitgediept waaronder het leren bestraten. In de 4e en 5e klas kunnen de leerlingen deelnemen aan het certificaat: werken met de bosmaaier en het algemene Groen-certificaat.

©2020 Oost ter Hout Praktijkschool | Webdesign: MitZ.nl