Beeldende vorming

Verschillende manieren om beelden te maken

Het vak beeldende vorming leert je om je creativiteit om te zetten in echte kunstwerken. Op die manier leer je om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. Je leert bij beeldende vorming verschillende disciplines kennen zoals 2d, 3d, nieuwe media en textiel.

Je leert bijvoorbeeld hoe je een realistisch portret kan tekenen en schilderen. Of hoe je met een fotocamera mooie perspectief foto’s kan maken. Je leert met verschillende materialen te werken en hoe je technieken kan toepassen in je werkstuk. Denk bijvoorbeeld aan gips, klei, wax, hout, textiel, piepschuim of ijzerdraad. Tevens leer je welke beroepen er zijn in de kunst. Denk eens aan een fotograaf, een graffiti artiest, muzikanten en kunstenaars. Ook leer je de ambacht om iets te kunnen maken met je handen. Denk bijvoorbeeld aan een beeld dat je helemaal van hout moet maken. Zo leer je meteen handig omgaan met gereedschap.

 

MET TEXTIELE WERKVORMEN:

  • Je gaat leren naaien met een echte naaimachine! We maken o.a kussens, dieren en tassen van oude spijkerbroeken. 
  • Maar ook leer je naaien met de hand om bijvoorbeeld iets te versieren of om bijv. knopen aanzetten. 
  • We bedrukken shirts en truien en ook gaan we tye-die doen!
  •  Steeds kies je wat bij elkaar past. Welk “beeld” vind jij mooi?

Met fotocamera's:

  • Je leert hoe je foto’s maakt. Hoe je een mooier beeld creëert door gebruik te maken van verschillende effecten. En misschien maak jij komend jaar wel een mooi filmpje met bijpassende muziek? Of bijvoorbeeld een animatie of stopmotion.

met toneel en drama:

  • Ook bij toneel en drama vormen de mensen samen een beeld.  Soms wel zo leuk dat er een voorstelling van gemaakt wordt en die wij met zijn allen gaan bekijken.

"Kortom Beeldende Vorming is een vak dat je overal om je heen ziet, waar je maar kijkt!"

©2020 Oost ter Hout Praktijkschool | Webdesign: MitZ.nl