Waterpomp

Leuke verassing!


Vrijdag 24 september jl. werd de school, maar met name de afdeling groen, verrast door een afvaardiging van Fa. van Gelder en een ambtenaar van de Gemeente Haarlem. De reden was dat in het afgelopen voorjaar/zomer een deel van de kademuur aan het Spaarne vervangen is. De kademuur was ernstig verzwakt in de bocht van de Oosterhoutlaan en een gedeelte op het terrein van de school. Helaas moesten er door de werkzaamheden 4 bomen gerooid worden waarvan er 1 op ons terrein bevond.


Na overleg tussen de Gemeente en de school is er besloten (de Gemeente heeft een herplantingsplicht) om alle bomen te herplanten op ons terrein. Hiervoor zijn in de zomer de nodige voorbereidingen getroffen, en voor het einde van dit jaar zullen er dus 4 nieuwe bomen ons terrein komen opfleuren.

waterpomp  gemeentevangelder
Uiteraard hebben deze bomen de nodige onderhoud nodig waaronder het bewateren. Met deze gedachte heeft men besloten om de school te voorzien, geheel belangenloos, van een waterpomp. Zo kunnen onze leerlingen van de afdeling groen in de toekomst de zorg dragen voor het mooi groeien van de bomen. Uiteraard waren wij hier erg blij mee en met een korte ceremonie werd de waterpomp en een mooie kruiwagen overhandigd aan de school. Wij danken de Fa. van Gelder en de Gemeente Haarlem voor deze fantastische geste!

Monument in een nieuw verfjasje

De schilders van Schildersbedrijf Beers zijn half mei begonnen met het monument te voorzien van een nieuwe frisse verflaag.

Als het weer mee zit zal voor de zomervakantie het monument weer schitteren in al zijn glorie.

verfbliklogo beers totaalonderhoud600HoogwerkerBram

 

Eric J. Coolen signeert

De bekende Haarlemse tekenaar Eric J. Coolen signeert zijn tekening.mini IMG 20200114 WA0002

Naar aanleiding van zijn tekening in het Haarlems Dagblad onde de naam "Verscholen Haarlem" heeft Eric Coolen ook onze school op papier gezet.

Lees verder

Excursie Floriade

Excursie naar Floriade 2022 en Upcycle bedrijf in Almere

Met de leerlingen van de derde klas die Groen lessen krijgen zijn we woensdag 26 februari op excursie geweest. Deze excursie is ons geheel gratis aangeboden door de Postduivenhouders vereniging De Vredesbode uit Heemstede omdat wij verschillende tuinwerkzaamheden voor hun uitgevoerd hebben. Om 9.00u. stond een bus voor ons klaar om ons naar het Floriade 2022 terrein in Almere te brengen. Totaal waren we met 18 leerlingen, 3 leerkrachten en 2 begeleiders van De Vredesbode. Plek genoeg in de grote bus.

Lees verder

©2022 Oost ter Hout Praktijkschool | Webdesign: MitZ.nl